کاخ سفید: شاید تحریم‌های ثانویه برای روسیه روز جمعه اجرا شوند جزئیات جدید از طرح نظامی جدید اسرائیل در غزه امیر قطر و نخست‌وزیر انگلیس درباره تحولات غزه رایزنی کردند ترامپ: ویتکاف دیدار بسیار سازنده‌ای با پوتین داشت عراقچی: معاون گروسی برای بازرسی نمی‌آید/ مذاکرات با آمریکا قطعی نشده/ لاریجانی استوانه سیاسی ایران است جزئیات تیراندازی در پایگاه ارتش آمریکا/ چندین کشته و زخمی هشدار گزارشگر سازمان ملل نسبت به پیامد اخراج جمعی پناهجویان افغان از پاکستان شرط وثیقه ۵۰۰ دلاری برای صدور ویزای اربعین به زائران افغان برداشته شد سقوط بالگرد نظامی در غنا؛ ۲ وزیر کشته شدند آلمان: تروئیکای اروپا به حل دیپلماتیک مسئله هسته‌ای ایران متعهد است  جزئیات دیدار پوتین با پادشاه مالزی ترامپ فرمان اجرایی علیه هند را امضا کرد پرواز هواپیمای شناسایی هسته‌ای آمریکا نزدیک پایگاه‌های اتمی روسیه کرملین: دیدار پوتین و ویتکاف سازنده بود رایزنی سفیران هلند و ژاپن با بقائی

تشکیل ائتلاف آمریکایی برای خارج کردن روسیه از بازار انرژی هسته‌ای

کشورهای آمریکا، انگلیس، کانادا، ژاپن و فرانسه که 5 عضو از اعضای گروه 7 هستند ائتلافی با هدف خارج کردن روسیه از بازار بین‌المللی انرژی هسته‌ای تشکیل داده‌اند.
تاریخ انتشار: ۰۰:۳۸ - ۲۹ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 18
کد خبر: ۱۸۰۲۲۱

به گزارش راهبرد معاصر وبگاه شبکه خبری راشاتودی امروز دوشنبه این خبر را با استتناد به بیانیه مشترک این پنج کشور در حاشیه نشست گروه 7 اعلام کرده است.

در این پیمان کشورهای مذکور متعهد شده‌اند از منابع و توانمندی‌های هر یک از این کشورها برای عرضه سوخت هسته‌ای و ایجاد زنجیره‌های تأمین مشترک با هدف منزوی کردن روسیه استفاده کنند.

در این توافق همچنین تصریح شده که پنج کشور مذکور به شناسایی حوزه‌های بالقوه همکاری در زمینه سوخت هسته‌ای پرداخته و قرار است وابستگی خود به زنجیره تأمین روسیه را کاهش دهند.

این بیانیه در شرایطی صادر شده که هفته گذشته هم شبکه خبری بلومبرگ گزارش داده بود شماری از کشورهای اتحادیه اروپا قصد دارند اتکای خود به اورانیوم روسیه را کاهش داده و برای تأمین این محصول به قزاقستان روی بیاورند.

روسیه جزو بزرگترین تولیدکننده‌های اورانیوم در دنیا است. با وجود این کشورهای غربی بعد از حمله روسیه به اوکراین گفته‌اند قصد دارند وابستگی خود به منابع انرژی روسیه را کاهش دهند. آمریکا به عنوان بزرگترین مشتری اورانیوم هم جزو کشورهایی است که گفته قصد دارد خرید این محصول از روسیه را کاهش دهد.

با آنکه واشنگتن چندین دور تحریم برای هدف قرار دادن واردات انرژی روسیه مغرفی کرده این تحریم‌ها هنوز اورانیوم را هدف نگرفته‌اند. این در حالی است که بعضی از سناتورهای آمریکا خواستار منع واردات این محصول شده‌اند.

کارشناسان در زمینه انرژی هسته‌ای گفته‌اند که هر گونه اخلال در عرضه اورانیوم روسیه می‌تواند باعث وارد شدن شوک به بازار شده و افزایش قیمت این محصول را به همراه داشته باشد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر